×

Cum iti determini copilul sa faca mai multa miscare?

24 May 2019 00:00 | Articole | 1372 Vizualizari
Cum iti determini copilul sa faca mai multa miscare?
Cred ca inactivitatea pe care multi copii din ziua de azi o au este un motiv de ingrijorare pentru multi dintre parinti. Asa ca, am facut din promovarea beneficiilor sportului si activitatilor fizice o misiune. :)

Cum ii putem ajuta pe copii sa devina mai sanatosi? Prin stabilirea unui exemplu minunat pentru ei, adica prin crearea bazei unei alimentatii sanatoase si prin a le arata cat de distractive pot fi activitatile fizice zilnice. Haideti ca nu e greu!

Am ales pentru astazi cateva sfaturi despre cum ii putem ajuta pe copii sa devina mai sanatosi si sa se si mentina asa, pentru ca echilibrul si perseverenta sunt cheia oricarei reusite.

Fii tu initiatorul – Intreaba-ti copilul ce sport i-ar placea sa invete si inscrie-l la cursuri. Unora le plac sporturile competitive, de echipa, precum fotbalul, baschetul, etc. Alti copii se simt mai confortabil in activitati necompetitive, cum ar fi dansul, patinajul, datul cu rolele sau chiar yoga pentru copii (despre beneficiile yoga pentru copii + exercitii am scris aici, cu siguranta te vor ajuta sa-ti dai seama daca sunt potrivite copilului tau).

Inscrie-i la cursuri – Copiilor le plac orele de activitati fizice din aceleasi motive ca si adultilor: prieteniile pe care le leaga acolo si distractia de a urma un instructor. Orele de exercitii fizice pentru copii sunt modalitati minunate de a interactiona atat cu fitnessul, cat si cu miscarea, intr-un mediu fericit, neconcurential.

Joaca in cartier – Incurajeaza-ti copilul sa se joace afara cu alti copii din imprejurimi. Lasa-i sa se bucure cat mai mult de natura, sa se joace cu frunzele, noroiul, zapada, apa din aspersoare (vara) si tot asa. Vor fi atat de bucurosi!

Distractia in casa – In zilele ploioase sau foarte friguroase, sau pentru copiii care sunt mai putin inclinati catre sport, pune-le sangele in miscare (si pe al tau) chiar cand sunteti in casa. Initiaza tot felul de jocuri de miscare in interior (sa zicem ca organizati un turneu de ping-pong sau ca va jucati de-a v-ati ascunselea).

Foloseste tehnologia – Desi de asta vrem sa fugim, mai ales cand vorbim despre exercitiile fizice, daca copilul tau pare mai incantat sa stea pe telefon si sa-si trimita mesaje cu prietenii, decat sa-si miste corpul, atrage-l in a exersa folosind tehnologia. Incearca Wii, care poate fi jucat in interior, in timp ce este nevoie de folosirea corpului pentru a simula miscarile de tenis, baseball, golf, bowling si box. Lasa-ti copiii sa-si invite prietenii pentru o petrecere cu jocuri Wii.

Respecta-le nivelul sportiv - Unii copii sunt sportivi innascuti, in timp ce altii se bucura de activitati fizice mai relaxate. Respecta-i nivelul copilului tau si lucreaza impreuna cu el, crescand treptat intensitatea. Ca si in cazul adultilor, toti copiii progreseaza intr-un ritm diferit. Daca mersul in jurul cartierului sau al unui parc este ceea ce-l bucura pe copilul tau, incepeti de acolo. Apoi adaugati lent si alte activitati, cum ar fi aruncarea unei mingi. O simpla plimbare ar putea chiar duce la drumetii pe un traseu montan mai dificil. Eu si TH preferam mersul pe jos si turul de cartier si am transformat aceasta activitate in antrenament zilnic. Mai multe am scris aici.

Sustine-i - Indiferent de activitatea fizica pe care copilul o alege, asigura-te ca-l incurajezi. Daca se bucura de ceea ce fac, o vor face din ce in ce mai des. La fel ca adultii, nu?

Citeste si Lectiile de viata pe care orice tanar atlet le poate invata din sport, dar si Mesajele pe care le transmiti copiilor tai le modeleaza experienta sportiva.

Mai multe despre sport si antrenamentul mental la tinerii atleti poti citi deschizand categoria mental coaching din blog.

Curiosi sa aflati mai multe? Urmariti-ma si pe pagina mea de Facebook, locul unde postez constant tot felul de chestii interesante.

 

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!


Vrei sa fii la curent cu tot ce inseamna viata frumoasa si linistita?
Vrei sa cresti un copil puternic, intr-o familie sanatoasa?
Aboneaza-te la newsletter si vei fi informat!
Primesti GRATUIT eBook-ul:
"10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"

Despre mine

Claudia Nicolae

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv de performanta), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita. citeste mai mult

Aboneaza-te la newsletter

Primesti CADOU eBook-ul: "10 greseli mentale pe care tinerii sportivi le fac inainte de competitie"
Suplimente sanatoase Consultanta Mental Coaching

S-ar putea sa iti placa si