Terapia cu magneziu transdermic – foarte eficienta in recuperarea dupa accidentarile sportive si in durerile de crestere la copii
Scriam saptamanile trecute despre cat de neplacute sunt accidentarile tinerilor sportivi si cum trebuie sa se pregateasca parintii pentru a le preveni sau a grabi procesul de vindecare. Va spuneam cum eu ma asigur ca TH le evita, ingrijindu-ma de alimentatia sa si, mai ales, facandu-i masaj cu ulei de magneziu si bai cu fulgi de magneziu. Sunt extrem de eficiente si, inca o data, consider ca datorita acestui regim, TH nu se accidenteaza, chiar daca este faultat destul de des.
Iti imaginezi, sa fii si tanar sportiv (mai predispus la accidentari) si sa mai ai si dureri de crestere? Aceste dureri de crestere nu au nimic de-a face cu cresterea in sine… cel putin asta ne spun profesionistii. Ci, sunt denumite asa, deoarece acestea apar la copiii cu varsta cuprinsa intre 3-5 ani si 8-12 sau chiar pana la 16 ani… ambele fiind momente cand copiii experimenteaza cresteri semnificative. Majoritatea durerilor de crestere sunt localizate in muschii picioarelor si se resimt sub forma de crampe. Nu au nimic de-a face cu oasele sau articulatiile, desi, uneori ele pot aparea in spatele genunchilor, iar copiii vor spune ca simt dureri la nivelul tibiei sau „osul fluerului piciorului”. Altii, cum a fost si cazul nostru, resimt dureri la nivelul calcaiului (tendonul lui Ahile).
Astfel de dureri sunt foarte neplacute, mai ales in cazul sportivilor de performanta.
Ce cauzeaza durerile de crestere?
Desi medicii nu sunt siguri, acestia cred ca este vorba despre nivelul de activitate pe care un copil l-a avut in timpul zilei. Durerile de crestere apar, de obicei, cand un copil a mers, a alergat, s-a catarat, a sarit, a inotat, sau a avut o activitate fizica intensa pe parcursul acelei zile.
Atunci, ce este de facut?
In ceea ce priveste tratamentul, din pacate, de cele mai multe ori medicii spun ca durerile vor trece de la sine odata cu cresterea sau recomanda metoda punerii in gips – care nu este cea mai buna alegere – mai ales in cazul in care copilul face sport.
Cu asta m-am confruntat si eu cu TH. El fiind sportiv de performanta, ni s-a recomandat ca acesta sa stea in gips.
Gipsul inseamna sa stea pe tusa cel putin o luna, daca nu si mai mult. In plus, dupa ce am studiat problema mai bine, am aflat ca acest gips practic si opreste cresterea, si dupa 3 saptamani cu el, doar piciorul liber se dezvolta. Este logic totusi, deoarece cresterea este continua, deci dupa ce scoti gipsul poti sa ajungi in 2-3 luni in aceeasi situatie.
Dupa ce am aflat toate aceste informatii, si dupa ce domnul doctor a spus ca doar trebuie sa faca exercitii si poate sa-si continue antrenamentele linistit (adica dupa ce statuse 3 zile) l-am scos pe TH din gips imediat.
S-a apucat de exercitii si totul decurge normal, durerile au trecut. Dar, atentie! TH face exercitiile in fiecare seara, cu foarte mici exceptii.
Pe langa aceste exercitii foarte eficiente, pe care medicul i le-a recomandat pana la varsta de 16 ani, noi urmam si terapia cu magneziu transdermic, aplicat prin masaj.
Revenind la sportivi, accidentarile sunt aproape inevitabile in viata acestora. Pot lua forma unei rupturi de ligament, dar pot fi si mai usoare, precum o incordare musculara survenita dupa antrenament. Oricum ar fi, majoritatea accidentarilor din sport pot fi prevenite sau atenuate.
Orice sportiv se accidenteaza din cand in cand; face parte din curajul si disciplina sprtivului s-o indure si este o provocare pentru spiritul sau de a ramane optimist si pozitiv cu privire la intoarcerea sa pe teren.
Daca esti ca majoritatea sportivilor, si tu vei vrea sa te vindeci natural si sa o faci intr-un timp cat mai scurt si fara sa apelezi la medicamente sau operatii. Iar eu iti spun ca nu exista o cale mai grozava sa indeplinesti acest lucru decat alegand tratamentul transdermic folosind magneziul.
Citeam zilele trecute recomandarea dr. Jeff Schutt cu privire la faptul ca leziunile de tendon pot fi evitate prin suportul nutritional, deoarece contractia si relaxarea depind de nivelurile celulare adecvate de magneziu. "Un tendon contractat este rezultatul lipsei de depozite de magneziu", spune el. Uleiul de magneziu poate fi pur si simplu pulverizat si masat pe tendonul lui Ahile pentru a scadea inflamatia. In plus, inmuierea picioarelor intr-o intr-o baie cu fulgi de magneziu este singurul lucru bun – in afara de exercitiile de intindere – pe care il poti face pentru a te proteja de sau a te recupera dupa intinderile de tendon sau alte leziuni.
ULEIUL DE MAGNEZIU POATE FI APLICAT DIRECT PE ZONELE INFLAMATE
- Terapia cu magneziu transdermic ofera un progres deosebit in medicina sportiva. Antrenorii pot trata leziunile, le pot preveni si pot spori performantele atletice in acelasi timp.
- Terapia cu magneziu transdermic sporeste recuperarea din activitatea atletica sau accidentari.
- Reduce durerea si inflamatia in timp ce promoveaza regenerarea mai rapida a tesuturilor.
- Aplicarea topica a clorurii de magneziu creste flexibilitatea, ceea ce ajuta la evitarea accidentarii.
- De asemenea, creste puterea si rezistenta. Terapia cu magneziu transdermic este un avantaj pentru sportivi, antrenori si medicii care practica medicina sportiva.
CAND ESTE APLICATA DIRECT PE PIELE, CLORURA DE MAGNEZIU ESTE ABSORBITA TRANSDERMIC SI ARE UN EFECT APROAPE IMEDIAT ASUPRA DURERII
Terapia cu magneziu transdermic este ideala pentru gestionarea durerii, durerile de crestere si inflamatii. Combinatia dintre caldura si clorura de magneziu sporeste circulatia si eliminarea toxinelor. Efectul terapeutic al baii cu magneziu este de a extrage inflamatia din muschi si articulatii. Dr. Linda Rapson, specializata in tratarea durerii cronice, considera ca aproximativ 70% dintre pacientii ei care se plang de dureri musculare, crampe si oboseala prezinta semne de deficit de magneziu. "Practic, toti isi imbunatatesc starea de bine cand intra pe magneziu. Ar putea suna prea bine pentru a fi adevarat, dar este un fapt real.”
TERAPIA CU MAGNEZIU TRANSDERMIC ESTE IDEALA PENTRU SPORTIVII CARE AU NEVOIE DE UN NIVEL RIDICAT DE MAGNEZIU
Asa cum o spuneam si in articolele precedente, magneziul oral nu este usor absorbit si la doze mari creeaza probleme. Astfel, magneziul oral ofera putine avantaje sportivilor, dar aplicarea transdermica deschide un univers cu totul nou pentru sportivi, antrenorii lor si medici care doresc sa facă totul pentru a reduce leziunile, pentru a trata accidentarile in mod eficace atunci cand apar si, bineinteles, doresc sa sporeasca performanta.
Terapia minerala cu clorura de magneziu este ideala pentru sportivii care au nevoie de un nivel ridicat de magneziu. Magneziul este un valoros tampon de acid lactic pentru acidul lactic produs prin exercitii fizice intense. Acumularea acidului lactic in muschi poate afecta performanta, rezistenta si poate determina sportivii sa cedeze si sa faca febra musculara. Magneziul va ajuta la prevenirea acestui lucru.
MASAJUL CU ULEI DE MAGNEZIU ESTE MINUNAT PENTRU RECUPERAREA SPORTIVILOR SI/SAU PENTRU DURERILE DE CRESTERE ALE COPIILOR
Imagineaza-ti ce rezultate de recuperare minunate ai avea daca in locul uleiurilor obisnuite pentru masaj ai folosi ulei de magneziu. Masajul a fost folosit de mii de ani si in ultimele decenii a reaparut ca o metoda acceptata pentru a spori starea de bine fizica, fiziologica si psihologica a sportivilor.
- Masajul sportiv se face inainte de o activitate sportiva sau ca o recuperare post-eveniment pentru a calma incordarea si durerile cauzate de efortul fizic.
- Un masaj sportiv recuperator sau de reabilitare in timpul antrenamentului te ajuta sa te antrenezi mai mult sau sa te recuperezi dupa o accidentare.
- Masajul sportiv pe baza de magneziu ajuta la cresterea flexibilitatii, la cresterea tonusului muscular si, prin urmare, la reducerea riscului de accidentare.
- Atletii care se recupereaza din accidentari vor descoperi ca masajul cu magneziu accelereaza momentul revenirii lor in competitii.
- Masajul cu magneziu ofera un mare potential pentru a ajuta sportivii sa devina „mai buni” decat sa fie „normali”.
In cazul in care apar accidentari si leziuni minore, din cauza supraexersarii si/sau suprautilizarii, masajul cu magneziu le poate indeparta rapid si eficient. Masajul sportiv cu magneziu poate ajuta la prevenirea accidentarilor neplacute care stau adesea in calea performantei si realizarilor sportive, indiferent daca este vorba de un atlet de elita sau de un jogger care alearga o data pe saptamana.
Un tratament tipic pentru leziuni sportive include masaj, miscari ritmice blande (armonici) si tehnici de intindere, articulare si manipulare. Accentul se pune pe cresterea intervalului de miscare, scaderea tensiunii musculare si imbunatatirea circulatiei vaselor de sange si a sistemului limfatic. Efectul acestei actiuni este de a diminua inflamatia si durerea, sporind astfel procesul de auto-vindecare al organismului.
Poti afla mai multe despre exercitiile care i-au fost recomandate lui TH din articolul Ai un copil sportiv de performanta? Nu-l pune in gips. Despre durerile de crestere la tinerii atleti...
O multime de alte articole interesante despre imbunatatirea performantei sportive poti gasi in categoria MENTAL COACHING din blog.
Curiosi sa aflati mai multe? Urmariti-ma si pe pagina mea de Facebook sau pe Instagram locurile unde postez constant tot felul de chestii interesante.