×
Claudia Nicolae

Despre mine

Inainte de a fi mental coach, sunt mama si sotie de sportivi de performanta, pasionata de sport (fost sportiv), pasionata de dans si viata frumoasa si linistita.

“Fa ceea ce-ti place si nu va trebui sa muncesti o zi in viata ta!”
– este motto-ul dupa care ma ghidez in viata.

Pentru a reusi ca sportiv de performanta trebuie sa-ti antrenezi atat corpul cat si mintea.

Am inceput “coachingul mental” pe propriul meu fiu si am observat rezultatele fabuloase si schimbarea lui in bine, asa incat, urmata de aceasta pasiune si interes catre sport si psihologie si din dorinta de a-l sustine in drumul ales de el, in anul 2017 am obtinut certificare internationala de Mental Coach pentru tineri sportivi.

Pentru ca lucrurile s-au tot dezvoltat si am creat deja o comunitate minunata cu care impart cunostintele mele, in anul 2019 am obtinut si diploma “Professional Sports Psychology Diploma” – curs in urma caruia am reusit sa-mi dezvolt cunostintele in acest domeniu.

Incepand din august 2020 sunt si consultant in nutritie sportiva - Diploma in Sports Nutrition acreditata international

Acest curs ma ajuta si totodata imi da dreptul sa pot da consultanta in nutritie pentru tinerii sportivi si sa alcatuiesc o fisa de nutritie care sa devina un ghid pt tanarul sportiv dupa care sa-si alcatuiasca meniul zilnic, astfel incat performantele sportive sa-i fie imbunatatite.

Nu ma erijez intr-un psiholog (la baza fiind licentiata in drept), insa vreau sa ajut si sa consiliez tineri sportivi in primul rand din calitate de mama de sportiv de performanta, cu experienta in domeniu si, impreuna cu parintii acestora, sa gasim cea mai buna cale pentru a-i sprijini in indeplinirea visului lor.

Tocmai de aceea scriu multe articole pe acest subiect, pe care le gasiti pe acest site, dar ofer si consultanta pentru tinerii sportivi interesati in a-si consolida un mental de invingator si cu stima de sine crescuta dar si pentru parintii lor, care din dorinta de a-si ajuta copilul cat mai mult, nu mai stiu de unde sa o apuce. :)

Acest tip de afecțiuni apar în urma unor situații dificile de viață, în care persoana resimte o amenințare puternică la adresa propriei vieți (de exemplu, accident de mașină, viol, alte forme de violență la adresa persoanei) sau este martoră la un eveniment traumatic care se întâmplă altei persoane, de obicei apropiate (de exemplu, moartea unei persoane dragi).

Urmare a acestor experiențe traumatice, persoana dezvoltă luni și chiar ani mai târziu diverse simptome: tulburări de somn, stări de neliniște și agitație în anumite condiții, refuzul de a mai face anumite activități, depresie, anxietate, adicții. Aceste stări constituie tulburarea de stres post-traumatic.

Metoda EMDR este potrivita si se foloseste in general pentru reducerea nivelului de stres si a anxietatii provocate de competiile sportive.

In sedintele de antrenament mental cu tinerii sportivi, acolo si atunci cand este cazul, aplic si metoda EMDR pentru reducerea anxietatii de performanta, in competitii.

Pe langa beneficiile pe care le aduce aceasta metoda, tinerii sportivi pot invata si singuri parte din exercitii, pe care le pot face singuri, atunci cand simt nevoia sa-si reduca nivelul de stres creat de o competitie.

De ce este această metodă atât de eficientă?

Pentru că ajută la rezolvarea problemelor într-un mod natural și activ, fără sugestii externe sau stări modificate de conștiință. Procesul este rapid, uneori fiind suficiente doar câteva sesiuni pentru a clarifica și soluționa o problemă, chiar și în cazul copiilor sau adolescenților.

Metoda poate fi aplicată incepand de la vârsta de aproximativ 7-8 ani și este ideală pentru tineri, oferindu-le o modalitate simplă și accesibilă de a depăși provocările si problemele pe care le întâmpină, fie că sunt legate de sport, școală sau alte aspecte ale vieții lor.

Această tehnică eficientă îi ajută pe tineri să dezvolte o mentalitate de succes, să-și gestioneze emoțiile și să-și depășească fricile sau nesiguranțele, susținându-i astfel în drumul lor către excelență.

S-ar putea sa iti placa si

Rolul magneziului in sport
08 May 2018 08:17 | Articole
Magneziul este unul dintre cele mai importante minerale in alimentatia sportiva, dar cu toate acestea, foarte multi atleti nu cunosc importanta sa critica in mentinerea sanatatii si performantei sportive.Magneziul joaca un rol fundamental in contract...
La ce ii ajuta antrenamentul mental pe sportivii de performanta?
11 Jul 2022 13:31 | Articole
La ce ii ajuta antrenamentul mental pe sportivii de performanta?...
Cum poti sa-ti ajuti copilul sa defineasca succesul in sport si nu numai
23 Jan 2018 08:53 | Articole
Astazi as vrea sa povestesc un pic despre cat este de important sa-ti ajuti copilul sa defineasca succesul in viata sa sportiva (si cred ca e valabil pentru orice in viata, sa ai clar in minte ce inseamna succesul in anumit domeniu). Mi-am dat seama ...
Tema pentru parintii de copii sportivi ... si nu numai
21 Aug 2019 10:02 | Articole
Tocmai pentru ca scoala se apropie cu pasi repezi (din pacate), m-am gandit sa va propun niste teme ... asa ca sa ne "antrenam" un pic ;-) ... ca tot vorbim aici tot timpul despre antrenamente. Numai ca azi temele sunt chiar teme, de scr...
Adevarul socant despre zaharul pe care il consumam zilnic
08 Nov 2015 11:50 | Articole
Aveti idee despre cat de mult zahar consumati zi de zi? Depasirea dozei zilnice recomandate de zahar poate duce la o multime de afectiuni precum obezitate, probleme ale dintilor, boli de inima si obiceiuri alimentare nesanatoase. Din aceste motive, O...
Rutina mentala inaintea unei competitii sportive
25 Nov 2022 16:11 | Articole
Dragi parinti, ce tip de mentalitate au copiii vostri sportivi inaintea unei competitii? Au tendinta sa inceapa precauti pana cand isi intra in ritm? Atunci cand tinerii sportivi incep precauti o competitie, adesea vor avea tendinta sa faca greseli...